Így érheted el, hogy nyáron is eredményes legyen a tartós szőrtelenítés! | Silk'n

Üres

Összesen: 0 Ft

Így érheted el, hogy nyáron is eredményes legyen a tartós szőrtelenítés!

Végre elérkezett a nyár és valószínűleg már Te is tudod, hova fogsz menni nyaralni és talán már azt is tudod, hogy mikor. Azt viszont tudod-e, hogyan fogod felkészíteni testrészeidet a nyári időszakra? Bizony, a nyár utálatos évszak abból a szempontból, hogy még véletlenül sem maradhat rajtad egy kis szőr sem, így nem nagyon lehet kifogást találni arra, hogy elhalaszd kicsit a szőrtelenítést. Ha viszont mégis bűnbe estél, és kimaradna egy terület, akkor bizony jöhet a hosszú gatya a 40 fokban…

Azt nem ígérjük, hogy tippjeinkkel a nyaralásodig 100% szőrmentességet fogsz elérni, az azonban biztos, hogy csökkenteni tudod a szőr mennyiségét a nyaralásig, ha most kezded el a tartós szőrtelenítő kezeléseket és betartod a következő praktikus tanácsokat!

Silk'n Glide XXL 150000 nyáron

Miért van nehezebb dolgod nyáron?

Lehet IPL, HPL villanófényes vagy lézeres technológia, azt tudnod kell, hogy bármilyen tartós szőrtelenítési eljárásról is beszélünk, a kezelés akkor lesz a leghatékonyabb, ha sötét a szőrszíned, ugyanakkor világos a bőröd. A villanófény vagy a lézer ugyanis a sötét színt érzékeli és azon keresztül jut le a szőrtüszőhöz, ahol elpusztítja azt.

Ha sötétebb lenne a bőrszíned a szőrszínednél, a villanófény a szőr helyett a bőrben nyelődne el, hiszen a bőr színét érzékelné, és így a bőr pigmentjei magához „vonzanák” a fényimpulzusokat. Ha világos a szőrszíned, akkor a villanófény ugyanúgy „nem találná meg” a szőrtüszőt, mint a sötétebb bőrszín esetében.

Silk'n tartós szőrtelenítő gépek működése

Nyilván, hogyha a bőröd kissé sötétebb, mint a szőröd, akkor lehetséges, hogy a fényimpulzus célba ér, azonban bizonyára lesznek „eltévedt” fényimpulzusok is, így a kezelés hatékonysága csökken és sokkal több időre lesz szükség ugyanahhoz az eredményhez, mint amit egy sötét szőrrel és világos bőrrel rendelkező személy esetén várhatunk.

De ne aggódj, erre is van megoldás, és vannak praktikák, amelyeket megfogadva nyugodt szívvel szőrteleníthetsz nyáron is!

Bármilyen furcsa, érheti nap a bőrödet!

Igaz, hogy nyáron sokkal tovább van világos és sokkal erősebb a napsugárzás is, de gondolj csak bele: valójában mennyi időt is töltesz a napon nyáron (a nyaralást kivéve)? Nyilván, ha kint dolgozol a szabad ég alatt, akkor nálad nem jöhet szóba ez a lehetőség, azonban ha egy irodában töltöd a munkaidőt, és csupán elenyésző nap éri a bőrödet, akkor nem kell félned attól, hogy belevágj a tartós szőrtelenítésbe. (A tartós szőrtelenítés nem keverendő össze a végleges szőrtelenítéssel, ami csak egy marketingfogás, nem létezik. Szerencsére a Silk'n gépeivel 4-5 évre tartósan szőrmentes maradhatsz.)

Silk'n Glide Xpress tartós szőrtelenítő szinte bármelyik területen használható

Megfelelő fényvédőkrémet használva nem kell attól tartanod, hogy bármi gond lesz, ha nyáron szőrtelenítesz. Legfeljebb annyit tehetsz a biztonságért, hogy szőrtelenítés előtt egy tesztet végzel a számodra megfelelő fokozaton, és ha nem érzel fájdalmat, csupán a szokásos melegséget, és a bőröd sem reagál rosszul, akkor indulhat a kezelés! Tehát annyi a dolgod, hogy végig gondold, mennyit vagy a napon és mennyire hirtelen barnulsz le. Ha szerencséd van és nem vagy sokat napon, nem is barnulsz le extra gyorsan, akkor vágj bele, ha szeretnél!

Könnyen barnulóknak és sokat napozóknak is jön hamarosan a tippünk!

Nyáron tilos szőrteleníteni: Ez a mondat ilyen formában hazugság

Vannak olyan esetek, amikor teljesen mindegy, hogy nyár, tél, ősz vagy tavasz van-e, nyugodtan lehet kezeléseket végezni, és az évszak semmilyen mértékben nem befolyásolja a hatékonyságot vagy akadályozza a kezeléseket. Lehet, hogy nyilvánvaló számodra, de ez az eset, amikor olyan területeket szeretnél szőrteleníteni, amelyeket egyáltalán nem ér nap. Ilyen pl. a hónalj vagy a bikinivonal.

Ha a (még soron következő) tippjeink egyike sem kivitelezhető számodra, akkor ez talán egy mentsvár marad számodra, ha most szeretnél szőrtelenítő gépet venni, mert most van rá pénzed/most akciós a kiválasztott gép/már nagyon gyötör a kíváncsiság, stb. Így nyugodtan vásárolhatsz szőrtelenítőt és kipróbálhatod egy „rejtett” területen. Ha beválik, akkor később el tudod végezni a kezeléseket más testfelületeken is.

Olyan terület szőrtelenítése, amit nap ér: kompromisszumokkal

Egyes gyártók gondoltak azokra, akik nyáron szeretnék szőrteleníteni magukat és egy olyan lehetőséget vezettek be a készülékeiken, amivel lehetővé válik a napbarnított területek szőrtelenítése is kisebb energiafokozaton. A csökkentett intenzitási fokozatot azoknak ajánljuk, akik könnyen barnulnak, nem napvédett irodában dolgoznak, vagy szeretnének elmenni nyaralni (persze nem az Antarktiszra) és a nyaralás időtartama alatt is szeretnék folytatni a kezeléseket.

Ebben az esetben is mindenképp használj fényvédőkrémet a napozás alatt, de más kikötés nincs. A napozást követően nyugodtan használhatod a készüléket, de valószínűleg csak a legkisebb energiafokozaton, amivel nem lesz ugyanolyan hatékony, mint a magasabb energiaszinteken, de jó hír, hogy így nem kell leállni a kezelésekkel.

Mi az, ami tényleg tilos?

Silk'n Innfinity tartós szőrtelenítő Láthatod, hogy bizonyos feltételek mellett nyáron is tudsz szőrteleníteni, azonban vannak olyan tényezők, amelyeket muszáj betartanod, ha tartós szőrtelenítést végzel (télen-nyáron). 

Először is ne hagyd, hogy a bőröd leégjen! Egyrészt a bőrnek se jó, rendkívüli mértékben öregszik tőle (a bőrrák kialakulásának veszélyéről ne is beszéljünk), másrészt ha mégis megtörténne a baj, semmiképp ne szőrteleníts utána, mert az amúgy is érzékeny bőrödnek csak tovább ártasz.

Ha szeretnéd, hogy hatékony legyen a kezelés, kerülj el minden olyan szőrtelenítési eljárást, ami gyökerestül tépi ki a szőrt, mint pl. a gyanta, az epilátor, a csipeszelés, stb. Ilyen esetben a villanófény nem tud mit kezelni és így nem is lenne értelme a kezeléseknek. Borotválni természetesen szabad.

Akkor lesz a legeredményesebb a kezelés, ha 3 nappal a kezelések előtt leborotválod a kezelendő felületet. Így a szőrnek lesz elég ideje ahhoz, hogy picit megnőjön és a villanófény rajta keresztül lejusson a szőrtüszőhöz. Ha nem szeretnéd, vagy nem tudod borotválni a kezelt területet (pl. arc esetén), akkor az is jó lehet, ha ollóval 1-2 mm nagyságúra vágod le a szőrt.

Nem barnul a bőröd, azonban sötétebb a bőrtónusod?

Ahogy korábban kifejtettük, a tartós szőrtelenítő kezelés akkor a leghatékonyabb, ha a bőrszín világos, a hajszín pedig sötét. Ha nem tartozol azok közé az ideális alanyok közé, akik Hófehérkét megszégyenítő színekkel rendelkeznek, akkor se csüggedj, van megoldás számodra is.

A Silk’n kifejlesztette azt a szőrtelenítő gépet, ami két energiaforrást használ (optikai- és galvánenergia), így kitágítja a bőr pórusait. Ez azért nagyon jó hír, mert így a bőrben lévő sötét pigmentek nem tudják „eltéríteni” a villanófényt és az optimálisan jut el a szőrüszőhöz, amit aztán elpusztít. Ezért ezzel a készülékkel nyugodtan és hatékonyan lehet kezelni a sötétebb bőrtónust is, a szőke, vörös, vagy ősz szőrrel rendelkező személyeket is.

Ha Te is közéjük tartozol, sajnos ettől függetlenül a „napozási tilalom” Rád is vonatkozik, de a korábban leírt tippek bármelyikét Te is nyugodtan alkalmazhatod, ha nyáron szeretnél szőrteleníteni. Mindenesetre reméljük, hogy megnyugtat az a tény, hogy számodra is van alternatíva, ha hosszú évekre szeretnél megszabadulni a szőrtől, és nem csak (jó esetben) hetekre.

Silkn Infinity sötétebb bőrön is használható

Kívánjuk, hogy a fenti tippek közöt találj magadnak egy hasznos ötletet, amit megfogadva Te is el tudod kezdeni (vagy folytatni tudod) nyáron a tartós szőrtelenítő kezeléseket. Ahogy haladni fogsz a kezelésekkel, azt fogod észrevenni, hogy egyre ritkul a szőr a kezelt területen, úgyhogy az augusztusi nyaraláson már lehet, hogy alig kell szőrtelenítened! 

Kérdés esetén nyugodtan fordulj IPL szakértő munkatársainkhoz, ők bármilyen kérdés esetén szívesen segítenek! Kattints ide: Kapcsolat

 

Silkn Jewel tartós szőrtelenítő - ennél olcsóbbat nem találtunk