Lerántjuk a leplet a mikrodermabrázióról! - Mire figyelj, ha bele akarsz vágni a kezelésekbe? | Silk'n

Üres

Összesen: 0 Ft

Lerántjuk a leplet a mikrodermabrázióról! - Mire figyelj, ha bele akarsz vágni a kezelésekbe?

Mikrodermabrázió = csoda?

A mikrodermabráziót, vagy más néven bőrcsiszolást, bőrhámlasztást a ma ismert leghatékonyabb peeling technikaként tartják számon, amely fájdalom nélkül radírozza le az arcbőrről az elhalt hámréteget. Csodaként tekintünk rá, és ma már gyakorlatilag nem lehet találni olyan szépségszalont, ahol nem végeznek mikrodermabráziós kezelést.

Revit essential

Érdekel

Valóban csodáról van szó? A mikrodermabrázió valójában nem csoda, csak egy (hatalmas) segítség a szervezetnek. Felgyorsítja azt a folyamatot, amely amúgy is lezajlik a szervezetünkben, a hámlást. A bőr külső hámrétege védelmező funkcióval rendelkezik, hiszen meggátolja, hogy a különböző kintről jövő ingerek, mint a napfény, szél, eső, kosz, vegyi anyagok stb. bejussanak a bőrbe. Magyarán nagyon is örülünk neki, hogy ez a réteg létezik és véd bennünket, azonban nem csupán a káros, hanem a hatékony és a szervezet számára hasznos anyagokat is távol tartja a bőrtől. De természetesen csak abban az esetben, ha hagyod! Az elhalt hámrétegek ugyanis felgyülemlenek a bőrön, és ha nem radírozod le őket, vastag réteget képeznek és csak akkor esnek le a bőrödről, amikor már nem tudnak hova építkezni. Erre született meg a mikrodermabrázió, amely (általában gyémántfejjel) eltávolítja a bőr szarurétegét.

A mikrodermabrázió valójában „kiborítja” a bőrödet!

Nem szabad eltitkolni azonban azt sem, hogy miközben a mikrodermabrázió eltávolítja az elhalt hámréteget, egyúttal gyakorlatilag „kiborítja” az arcbőrödet. A szervezet sérülésként érzékeli a kezelést és az eltávozott hámsejtek helyett gyorsan elkezdi termelni az újakat. Ám nekünk éppen erre van szükségünk! De nem szabad elfelejteni, hogy ez olyan mellékhatással járhat, min az arcpír! Azonban véleményünk szerint egy kis arcpír még belefér a gyönyörű arcbőrért cserébe. 

Revit essential

Ezt a mikrodermabráziót jobb, ha elkerülöd!

A mikrodermabráziónak alapvetően két típusa van:

 1. Kristályporos
 2. Gyémántszemcsés

A kristályporos mikrodermabrázió a régebbi technológia, melyet még elég sok kozmetikus alkalmaz a szalonjában. Ebben az esetben a mikrodermabráziós készülék alumínium-oxid kristályport szór a bőr felületére, ezzel történik a radírozás, a mikrodermabráziós készülék pedig a levált bőrdarabkákat felszívja.

Viszont!

 • Ez a kristálypor bennmaradhat a bőr pórusaiban, így gyulladást okozhat
 • A kezelt személy belélegezheti a port, így annak szemcséi a tüdőbe kerülhetnek
 • A porszemcsék a szem környékén könnyebben meg tudják karcolni a szemgolyót, ha véletlenül bekerülnek oda... brrrrr…

A gyémántszemcsés mikrodermabráziónál a gyémántszemcsék a készülék fején találhatóak, nem válhatnak le onnan, így nem maradhatnak a bőrön. A készülék feje leradírozza a bőrt, az elhalt hámsejteket pedig egy vákuum felszívja. Semmilyen esetlegesen egészségkárosító anyag nem találkozik a bőrrel, így a kezelendő személynek ebben az esetben nincs mitől tartania.

Sajnos a kristályos mikrodermabráziónál már ez nem mondható el, úgyhogy ha éppen kezelésen vagy otthoni eszköz vásárlásán gondolkodsz, ezt a módszert javasoljuk, hogy kerüld el!

Ne hagyd magad megtéveszteni! A dermabrázió nem ugyanaz!

A dermabrázió egy mechanikus eljárás, melyet elektromos kézi eszközzel végeznek és a bőr felső hámrétegének eltávolítására szolgál. Eddig ismerős, ugye? J Vigyázz! Ehhez a módszerhez érzéstelenítésre van szükség, ugyanis a mikrodermabrázióval ellentétben sajnos nem fájdalommentes! A kezelés időtartama a kezelendő területtől függően néhány perctől 2 óráig is terjedhet. A dermabrázióval inkább hegeket szoktak eltüntetni, mellékhatásként pedig nem csak egyszerű arcpír, hanem pirosság és szivárgás is jelentkezet. A mikrodermabrázióhoz képest ez inkább invazív (behatoló) kezelés, sokkal inkább sebészeti.

Silk'n Revit Essential gyémán mikrodermabráziós bőrradírozó kezelés otthon

Érdekel

Nyáron is alkalmazható?

Sajnos ebben az esetben nem tudunk konzekvens válasszal szolgálni, ugyanis a legtöbb szépségszalon kezelését nem szabad nyáron elvégezni, azonban vannak olyan otthoni gépek, amiket nyugodtan lehet használni nyáron is (viszont naptejjel be kell kenned magad). Ezért ha éppen válaszút előtt állsz, alaposan nézz körbe, ha nyáron is szeretnéd radírozni az arcod!

Milyen mellékhatásai vannak?

Szerencsére ebben a kérdésben a mikrodermabráziós bőrcsiszolásnak nincs mit rejtegetnie, ugyanis a korábban említett enyhe bőrpíron kívül más mellékhatás nem szokott kialakulni a kezelések során. Így a kezelések gyakorlatilag bármikor elvégezhetőek, hiszen a napi teendőket nyugodtan lehet folytatni közvetlenül a kezelés után is. Nyugodtan csinálhatod reggel, munka előtt vagy ebédszünetben. Ha bőröd kissé kipirosodik, kollégáid legfeljebb azt hiszik, futottál egyet!

Silk'n Revit Essential vákuum stimuláció

 Mikor nem javasolt?

Vannak olyan állapotok, amikor a mikrodermabráziós kezelés nem javasolt, ezek pedig a következők (természetesen, ha nem a kezelendő területen fordulnak elő ezek a bőrproblémák, akkor nyugodtan elvégezhető a kezelés):

 • aktív rosacea
 • törékeny érelváltozások
 • szemölcsök
 • ekcéma
 • bőrgyulladás
 • nyílt seb
 • lupusz

Bővebb tájékoztatásért mindig fordulj a kozmetikushoz, vagy ha otthon gépet vásárolsz, olvasd el a használati utasítást vagy kérdezd meg a forgalmazót.

Silk'N Revit Essential mikrodermabráziós hámlasztás

 Mikor javasolt?

 • az évek előrehaladtával
 • aknék esetén
 • öregedési foltok csökkentésére
 • finom vonalak és ráncok eltüntetésére
 • bőrtextúra kiegyenlítésére
 • pórusok méretének normalizálására
 • bőr tónusának helyreállítására
 • laza, petyhüdt bőr feszesítésére

Az egyik legfontosabb tényező: az ár!

A mikrodermabráziós kezeléseket különböző árakon végzik a különböző szalonokban és az otthoni gépeknek is igen változatos az ára.

 • Mi is rákerestünk a Google-ben és ezeket az árakat találtuk:
 • Mikrodermabrázió (arc+dekoltázs): 13.100 Ft/ alkalom
 • Mikrodermabrázió arc 6 alkalom: 39 500 Ft
 • Mikrodermabrazio basic, arc- nyak- dekoltázsra: 10 500 Ft/alkalom
 • Arc-nyak: 5500 Ft/ alkalom
 • Ottoni gyémántfejes, mikrodermabráziós hámlasztó készülék (bármennyi kezelés): 80.000 Ft
 • Ottoni gyémántfejes, mikrodermabráziós hámlasztó készülék (bármennyi kezelés): 19.700 Ft

A felsorolást persze még lehetne folytatni… Egyszóval van pár alternatíva. Mindezek alapján reméljük, hogy kialakult benned egy kép, hogy neked való-e a mikrodermabrázió, és ha igen, sikerül megtalálnod a számodra legmegfelelőbb mikrodermabráziós eljárást/módszert!

Ajánljuk figyelmedbe saját gyémántfejes mikordermabráziós készülékünket, melyhez most kedvezményes áron juthatsz hozzá!

Silk'n Revit Essential mikordermabráziós bőrcsiszoló otthon

Érdekel