IPL és HPL technológia | Silk'n

Üres

Összesen: 0 Ft

IPL és HPL technológia

A tartós szőrtelenítési eljárások egyre csak fejlődnek. A lézerfény alapú kezelést az IPL technológia múlta felül, jelenleg pedig a továbbfejlesztett IPL technológia, az un. HPL (Home Pulsed Light™) a csúcstartó, amely az összes eddigi szőrtelenítő eljárás közül kiemelkedik. Számos előnyös funkciójának köszönhetően biztonságosan, gyorsan és hatékonyan tünteti el a nemkívánatos szőrt.

Lézer és IPL

Ha hosszú távon szeretnél megszabadulni nemkívánatos szőrszálaitól, ma már számos lehetőség közül választhatsz. A körülbelül 20 éve működő lézeres szőrtelenítést az IPL technológia követte, amely a lézeres kezelések gyengepontjait küszöböli ki:

  • Fájdalommentes: Az eljárás a lézeres szőrtelenítéssel ellentétben nem jár fájdalommal, hiszen míg a lézerfény 1 cm mélységig hatol le a bőr alá, addig a villanófény max. 5 mm-es mélységben dolgozik. Ennek oka, hogy ennél mélyebben nem találhatók szőrtüszők, ezért szükségtelen lemenni 1 cm-ig.
  • Széles hullámhossz: A lézer egy adott hullámhosszon, az IPL viszont széles fénytartományon bocsátja ki a fényt (400-1200 nm). Így többféle bőrtípus kezelésére alkalmas, ráadásul a szőrtelenítés mellett a hajszálérkezelés, valamint a bőrhibák és a bőrön található foltok eltüntetése is lehetővé válik.
  • Biztonság: A lézer alapú technológiákkal a hámréteg sérülésére sokkal nagyobb esély van, mint az IPL készülékek használata esetén.
  • Nagyobb fejméret: Az IPL alapú szőrtelenítő gépek fejmérete jóval nagyobb (akár 6 cm² is lehet), melynek köszönhetően a kezelési idő jóval rövidebb. A lézeres eljárás során több órába is telhet, mire sikerül például mindkét lábat lekezelni, addig az IPL technológiával készüléktől függően már 30-60 perc alatt végezhetsz a szőrtelenítéssel.

HPL, a továbbfejlesztett IPL, az szőrtelenítés új generációja

Így tehát az IPL alapú eszközökkel jóval nagyobb biztonságban és jelentősebb hatásfokkal érheted el a tartós szőrtelenség nem mindennapi élményét. Ám a Silk’n orvosokból és mérnökökből álló csapatának ez még nem volt elég; egy még gyorsabb, még biztonságosabb, még hatásosabb rendszert akartak létrehozni. Így született meg az innovatív fénytechnológiájú szőrtelenítés új generációja, a HPL (Home Pulsed Light™) technológia.

Silk'n IPL-HPL technológia működése

Miért ilyen hatásos a HPL?

A HPL alapú szőrtelenítés ugyanazon az elven alapul, mint amellyel előde, az IPL is működik: a melanin, vagyis a szőr sötét pigmentje magához vonzza a készülék által kibocsátott fényt, mely így elnyelődik a szőrtüszőben. A melanin hővé alakítja a begyűjtött fényt, kiégetve ezzel a szőrszálakat. Ennek köszönhetően korlátozódik a szőr növekedése.

A működési elv mellett a két technológia között további hasonlóságok vannak. A HPL eljárás nem csupán megörökölte, hanem továbbfejlesztette az IPL alapú szőrtelenítés előnyös tulajdonságait:

HPL = kis energia, nagy teljesítmény

A fejlesztők rájöttek, hogy alacsonyabb optikai energiafelhasználással is el lehet érni ugyanazt a teljesítményt, ezért a HPL szőrtelenítő gépek már csak 5 j/cm²-es energiasűrűségen dolgoznak. Ennek köszönhetően a bőr sokkal védettebbé válik a fénysugárzással szemben. A legtöbb IPL készülékhez alapvető fontosságú valamilyen hűsítő gél használata, hiszen a magas intenzitású fénykibocsátás nem kíméli a bőrt, ezért valamilyen módon szükség van a hőmérsékletcsökkentésre. A HPL alapon működő eszközöknek nincs szükségük semmilyen hűtési módszerre, hiszen önmagukban óvják a bőrt a káros hatásoktól. Ez persze a használónak költségmegtakarítást is jelent, hiszen nem kell hűsítő gélt vásárolnia a kezelésekhez.

Az IPL-től megvakulhat, a HPL-től nem

A HPL otthoni tartós szőrtelenítés az alacsony optikai energiafelhasználás mellett más módon is garantálja a biztonságot. A skin senzor vagy bőrszenzor kezeskedik a szem védelméről, ugyanis egy HPL szőrtelenítő gép csupán akkor lép működésbe, amennyiben a bőrszenzor érzékeli, hogy a lámpák a bőrre irányulnak. Ezzel a funkcióval lehetetlenné válik a felesleges, vagy akár a szembevillantás, mely utóbbi akár vakságot is okozhat.

A HPL használata során legfeljebb napozás esetén éghet le

A bőrszenzor mellett a Silk’n összes (HPL technológiával működő) szőrtelenítő gépe bőrszín érzékelő szenzort is tartalmaz, mely biztosítja, hogy a HPL szőrtelenítő gép csak a megfelelő bőrszín érzékelése után induljon be. A hosszan tartó szőrtelenítési eljárások óvatlan használata égési sérülésekhez vezethet, ennek elkerülése érdekében a bőrszín érzékelő szenzor a Silk’n összes szőrtelenítő gépében megtalálható.

Csak 25 perc kezelési idő a lábak esetén

A Silk’n még jobban megnövelte a kezelőfej méretét, hogy Ön a szőrtelenítést még gyorsabban vihesse végbe. Az IPL szőrtelenítő gépek fejmérete 3-5 cm² körül mozog, ezzel szemben a HPL technológiájú készülékek esetében a fejméret elérheti a 6 cm²-t is. Ennélfogva a HPL alapú szőrtelenítő gépek használatával két láb kezelési ideje 30-60 percről 25 percre csökken.

A HPL szőrtelenítési módszerrel tehát gyorsabban, és biztonságosabban érhetünk el jobb eredményt, évekig tartó sima bőrfelületet.

 

 

Lézeres szőrtelenítők

IPL szőrtelenítők

Továbbfejlesztett IPL:

Silk’n HPL szőrtelenítők

Energiaszint
(minél alacsonyabb, annál biztonságosabb)

magas

magas

alacsony

Szükséges hűteni a bőrt géllel, vagy valamilyen más módon?

igen

igen

nem

Fájdalmas a kezelés?

a magasabb energiaszint magasabb fájdalomszinthez vezet

a magasabb energiaszint magasabb fájdalomszinthez vezet

nem

Bőrszenzor (gondoskodik a véletlen szembevillanások elkerüléséről)

egyes gépekben előfordul

egyes gépekben előfordul

az összes Silk’n szőrtelenítő gépben megtalálható

Bőrszínérzékelő szenzor (gondoskodik róla, hogy túl sötét bőrön ne induljon be a szőrtelenítés, elkerülve ezzel a bőr megégését)

nincs

nem jellemző

az összes Silk’n szőrtelenítő gépben megtalálható

Hullámhossz
(minél magasabb, annál több szőrtípuson használható)

egyetlen hullámhosszon tudja kibocsátani a fényt, így csak egyetlen szőrtípus kezelésére alkalmas

400-1200 nm

400-1200 nm

Fejméret (minél nagyobb, annál gyorsabb a szőrtelenítés, ugyanakkor ha kis fejméret is elérhető egy géphez, az a nehezen elérhető helyeken (pl. bajusz) lehet hasznos)

max. 1,5 cm²

3-5 cm²

2,5 - 6 cm²

Két láb kezelési ideje

több óra

30-60 perc

25 perc

Klinikailag tesztelt

igen

egyes gépekben előfordul

igen

FDA tesztelte
(amerikai gyógyszer- és élelmiszerellenőrző hatóság – „amerikai ÁNTSZ”)

nem jellemző

nem jellemző

igen

Tovább a HPL szőrtelenítő webáruházba