Vásárlási tanácsok | Silk'n

Üres

Összesen: 0 Ft

Vásárlási tanácsok

Hogyan válasszak tartós szőrtelenítő készüléket? Melyik szőrtelenítő készülékekkel foglalkozó márkát, melyik modellt vegyem meg? Milyen szempontokat vegyek figyelembe? Villanófényes IPL szőrtelenítőt vagy lézeres szőrtelenítőt válasszak? Melyik szőrtelenítő felel meg leginkább az én igényeimnek, egyedi jellemzőimnek?

Benned is felmerültek ezek a kérdések? Cikksorozatunkban tartós szőrtelenítő vásárlási tippeket és tanácsokat igyekszünk adni a legmegfelelőbb szőrtelenítő kiválasztásához.

Tartós szőrtelenítő gép vásárlása előtt érdemes körülnézni a piacon, hogy milyen technológiák és milyen lehetőségek közül lehet választani annak érdekében, hogy a saját igényeidnek legmefelelőbb készülékhez juthass hozzá és a lehető legjobb eredményeket érd el. Van 6 súlyos hiba, amit körültekintés nélkül szinte mindenki elkövet, azonban ezek könnyen elkerülhetők. Összeszedtük Neked egy csokorba ezt a 6 hibát, hogy hosszadalmas kutakodás helyett, egyetlen weboldal és párperces olvasás segítségével gyorsan a birtokodba jussanak a szükséges információk és meg tudd hozni a számodra ideális döntést. 

1. hiba

Olyan gépet veszel, amiben kevés villanásszám van

Kétféle tartós szőrtelenítő gép típus létezik

 • a gép kezelőfeje cserélhető, így a villanások elhasználása után, amennyiben létezik hozzá csere alkatrész, pótolni lehet azokat
 • a gép kezelőfeje nem cserélhető, így a gép a gyárilag elhelyezett villanásszámoknál többet nem képes villantani

Bár az első megoldás vonzónak tűnhet a csere lehetősége miatt, sok esetben a második alternatíva kényelmesebb megoldást nyújt, hiszen nem kell folyamatosan új fejet vásárolni a géphez és bíbelődni annak cseréjével, és jellemzően a nem cserélhető fejjel rendelkező gépek nagyságrendekkel nagyobb villanásszámot tudnak. Érdemes végiggondolni, hogy mely területeket szertnéd kezelni, és ezután kiválasztani, hogy a Te igényeidnek melyik a legmegfelelőbb villantásszámmal rendelkező készülék.

De honnan tudhatod, hogy mi az igényed?

Ezt nagyon könnyű kiszámolni, azonban nem szabad teljes mértékben erre alapozni. A jobb szőrtelenítő gépek évekre biztosítanak tartós szőrtelenséget, ebben az időszakban maximum néhány fenntartó kezelésre lehet szükséged. Maga a kezeléssorozat fél-1 évig tart és a teljes test szőrtelenítésére körülbelül 10.000 villanást igényel. Ezt a számot nem szabad azonban készpénznek venned, hiszen az erősebb vagy sűrűbb szőr, vagy az egyéni adottságok, például a test mérete befolyásolhatják, sok esetben jócskán megnövelhetik ezt az értéket. Általánosságban mégis jó támpontot adhat Neked. E két adat segíthet kiszámolni, hogy mi az a minimum szám, amire biztosan szükséged lesz.

Így számolj: Egy személy számára egy teljes test (arc, hónalj, láb, bikini vonal)  tartós szőrtelenítésére a fél éves időtartamra 10.000 villanás elegendő.

Azt javasoljuk, 100.000-nél kevesebb villanásszámmal rendelkező gépet ne vásárolj, még akkor sem, ha nincs szükséged ennyi villanásra. Ennek az az oka, hogy a párezer villanással rendelkező gépeknél a villanások leadásáért felelős rész (kondenzátor) gyorsan veszít az erejéből, és egy idő után már csak gyengébb villanásokat tud leadni, így hatékonysága is csökkenni fog, vagy egyáltalán nem lesz érzékelhető.

2. hiba

A gép valójában nem is otthoni használatra való

A legtöbb otthoni használatú gépnél egy alapvető funkció van, ami nélkül rendkívül veszélyessé válhat az adott gép használata. A bőnszenzorról van szó, mely gondoskodik a szem védelméről. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a gép nem tud villantani, ha nem érzékeli, hogy a kezelőfelület éppen érintkezik a bőrrel. Ezért nincs szükség védőszemüveg használatára a kezelések alatt.

felkiáltójel Ha egy készüléknél fel van tüntetve bőrszenzor és védőszemüveg is, akkor kezdj el gyanakodni, hogy  a gépben vagy nincs bőrszenzor, vagy nem ér semmit. Ha a készülék ugyanis a bőrrel érintkezik, akkor a villanások nem lehetnek károsak a szemre.


 


Silk'n Infinity bőrszenzor

Más biztonsági elem is létezik, amely azonban egyes gépekbe nincs beépítve. Ilyen pl. a bőrszín-érzékelő szenzor, ami megakadályozza, hogy bőröd megégjen a kezelés alatt, hiszen csak a megfelelő fokozaton való használatot teszi lehetővé, egyéb esetben blokkolja a gép működését. A legtöbb esetben a bőrszín-érzékelő szenzor a bőrszenzorral egybeépített, de olyan gépek is léteznek, amelyekbe nincs automatikusan beleépítve a bőrszín-érzékelő szenzor, viszont külön kapható (vagy vásárolható) hozzá egy bőrszín tesztelő eszköz, ami megmutatja az adott területen a bőrtónusodat. Viszont ebben az esetben, ha a tartós szőrtelenítő gépet a bőrszínedhez képest mégis túl magas fokozaton használod (ami bárkivel előrordulhat), akkor ugyanúgy meg tud égni a bőröd, mintha nem lenne a gépben egyáltalán bőrszín-érzékelő szenzor.

kérdőjel A legjobb, ha olyan gépet veszel, amiben van bőrszín-érzékelő szenzor, hiszen a gép doboza vagy használati utasítása alapján könnyedén meg tudod állapítani, hogy a bőr-, illetve a hajszíned alapján milyen fokozatot kell használnod a legjobb eredményért, de ha mégis mellé nyomnál, a bőrszín-érzékelő szenzor megvédi a bőrödet az égési sérülésektől.


Milyen technológia biztonságos otthon?

Lézeres technológiával működő otthoni gépen gondolkodsz? Felejtsd el! A lézert csak profi szakemberek használhatják, akik megfelelő szakképzésen vettek részt. Az IPL technológiát választanád? Ez esetben már jó úton haladsz, hiszen sok IPL (Intense Pulsed Light) gép használható az otthon kényelmében, de ezek esetén is lényeges szempont, hogy ne működjenek magas energiatartományban és rendelkezzenek a fent említett biztonsági funkciókkal. Amennyiben van, akkor nyugodtan használd az IPL gépet! A HPL technológia szimpatikus? A HPL (Home Pulse Light) gyakorlatilag ugyanolyan elven működik, mint az IPL, csak ez esetben - ahogy a nevéből is kivehető - kifejezetten otthoni használatra lett kifejlesztve az adott gép, és ott teljesen biztonságos (biztosan nem működik túl nagy energiasűrűségen és minden szükséges biztonsági funkció megvan benne).

3. hiba

Téves információk alapján bevállalod a fájdalmat

Három alapvető megállapítás van, amiben teljesen biztos lehetsz.

Tehát akár lézeres, akár villanófényes technológiát választasz, biztos, hogy elérheted a tartós szőrtelenséget, ám nem mindegy, milyen áron. Vannak, akik jobban bírják a fájdalmat, ők játhatnak lézeres kezelésekre is, azonban a szőrszálak környezetében lévő szövetek ebben esetben is felhevülnek, ami nem tesz jót. A lézer esetében a fény 1 cm mélységig behatol a bőr alá (az IPL/HPL 5 mm-es mélységével ellentétben), a hő pedig a környező szöveteket is eléri. Ezzel szemben az IPL/HPL villanófényes szőrtelenítésnél a hőt kizárólag a szőr nyeli el, így nem is fájdalmas. Ez a különbség az oka annak is, hogy a lézeres technológiával működő gépekhez hűsítő gélt szoktak adni, hogy utólag megnyugtasd a bőröd. Tehát, ha hűsítő gélt látsz a tartozékok listájában, azonnal jusson eszedbe a fájdalom szó.

Hűsítő gél egyenlő a fájdalommal

4. hiba

A kezelendő testrészekhez nem megfelelő fejmérettel rendelkező gépet veszel

Midenekelőtt azt kell eldöntened, hogy milyen testrészeken szeretnéd használni a szőrtelenítő gépet, vagy mi lehet az a testrész, amit esetleg a jövőben mégis kezelni szeretnél. Ha az arcod miatt veszel szőrtelenítő gépet, akkor elég egy kis, akár 2 cm2-es kezelőfejjel rendelkező gépet venned, hiszen ezzel elég precízen lehet haladni kis területen is. Viszont ezt csak akkor válaszd, ha biztos vagy benne, hogy más, nagyobb területen (pl. láb, kar) nem fogod használni.

Ha viszont látsz egy kis esélyt is arra, hogy más területen is használnád a készüléket, akkor két választási lehetőséged van:

 • Olyan gépet veszel, aminek két feje van – egy kisebb és egy nagyobb – és ezt a két fejet cserélgeted, attól függően, hogy mikor melyik területet kezeled. Ez a megoldás viszont kockázatos lehet, mivel a cserélhető fejes modellek általában kis villanásszámmal rendelkeznek, így sok esetben gyorsan elfogy belőlük a villanás. Amennyiben elfogyna a villanás a készülékből, nem lehet tudni, hogy a későbbiek során lehet-e hozzá pótalkatrészt, villanófejet kapni, vagy dobhatod ki, miután kifogyott belőle az összes villanás.
 • Olyan gépet veszel, aminek közepes méretű (se nem kicsi, se nem nagy) kezelőfeje van, ami alkalmazható a kisebb és a nagyobb területeken is (ideális lehet a 3 cm2 méret), így nem kell folyamatosan fejet cserélni; viszont ez esetben ügyelned kell arra is, hogy a gép valóban gyors legyen, hogy a nagyobb területeken is gyorsan lehessen haladni a 3 cm2-es fejjel. A gép gyorsasága azt jelenti, hogy milyen sűrűn tudja leadni a villanásokat, hány másodpercet vagy tizedmásodpercet kell várni két villanás közt, míg újra feltöltődik a lámpa.

kérdőjel Tehát a következők között kell döntened:

 • kisebb vagy nagyobb területeken is szeretnéd használni a gépet
 • egyedül vagy többen is fogjátok használni
 • cserélhető fejre vagy fix villanásszámra van szükséged
 • két különböző méretű fejre vagy egy közepes/optimális méretű fejre van szükséged

5. hiba

Túl nagy kockázatot vállalsz

Sokan bizalmatlanok a tartós szőrtelenítő technikákkal, főleg a villanófényes tartós szőrtelenítéssel, hiszen ez még egy viszonylag új technológia, amit még nem ismertünk ki teljesen. Ezért néhány szőrtelenítőgéppel foglalkozó cég 3 év garanciát vállal a készülékeire, ezzel biztosítva a vevőiket arról, hogy a termék, amit forgalmaznak hatásos és működik. Az ilyen ajánlattal szolgáló cégek esetében biztos lehetsz benne, hogy Te csak nyerhetsz és nem kell kockázatot vállalnod.

Silk'n IPL - HPL tartós villanófnyes szőrtelenítő gépek működése

 

 

6. hiba

Bőrszínedhez nem megfelelő gépet veszel      

A marketing gépezet igyekszik elhitetni a gyanútlan felhasználóval, hogy létezik végleges szőrtelenítés, és hogy szőke vagy ősz hajon is ugyanolyan hatásfokkal fog működni a tartós szőrtelenítő gép, mint sötét hajszín esetén. De ez sajnos nem igaz!

felkiáltójel Nem minden tartós szőrtelenítő gép használható szőke, ősz vagy vörös hajon, illetve sötétebb bőrtónus esetén. De léteznek olyan gépek, amelyek alkalmazhatóak az ilyen szőrtípus tartós eltávolítására, de az "egyszerű" lézeres, IPL és HPL technológia segítségével nem lehet tökéletes eredményt elérni.


A villanófény a szőr melanin tartalmában nyelődik el (a sötét pigmentekben), és ezek a sötét pigmentek vezetik le a villanófényt a szőrtüszőhöz, ahol az hővé alakulva kiégeti az adott szőrszálat. Ezért minél világosabb a bőr és minél sötétebb a szőr, annál hatékonyabb eredmény lehet elérni. 

Ha szőke, ősz vagy vörös a hajszíned és/vagy sötétebb a bőröd, akkor se keseredj el! Egy új módszer (eHPL) segítségével a bőr pórusait ki lehet tágítani és ezzel elérni, hogy az optikai energia mélyen behatoljon a szőrtüszőbe. Ezzel a módszerrel a villanófény optimálisan jut el a szőrtüszőhöz, így sokkal hatékonyabban válik lehetővé a nemkívánatos szőrnövekedés megállítására, így akár világos hajszínen és a legsötétebb bőrtónusokon is alkalmazható ez a technológia!

A fenti 6 tippünket betartva olyan gépet tudsz magadnak választani, ami biztosan neked való, ami valóban hatékony a számodra. És ez, mint tudjuk, nem mellékes szempont, hiszen nem éppen kis összegről beszélünk; még akkor sem, ha a kozmetikai szalonok vagy orvosi központok áraihoz mérten jóval kedvezőbb árról van szó.

Sok sikert kívánunk Neked a megfelelő gép kiválasztásához és alkalmazásához, ha további kérdésed lenne, nyugodtan keresd a Silk'n tartós szőrtelenítéssel foglalkozó szakértőit az info [at] silkn.hu e-mail címen!

FDA pecsét Az egyik legfontosabb jele, hogy egy készülék biztonságos, hogy a különféle egészségügyi szervezetek jóváhagyták, melyek közül az egyik legnevesebb a Food and Drug Administration (FDA) – (Amerikai) Élelmiszerbiztonsági és Gyógyszerészeti Hivatal.

A termékek marketing anyagában, címkéjén az FDA által jóváhagyott pecséttel jelzik, ha az adott termék – legyen az akár IPL készülék vagy bármilyen más orvosi, egészségügyi vagy esztétikai jellegű készülék - megkapta a hivatal jóváhagyását.

Gondolkoztál már azon, vajon ez a pecsét mit is jelent konkrétan és milyen folyamatokon megy keresztül egy termék, hogy megkapja ezt a jóváhagyást?

A szőrtelenítő eszközök és készülékek esetében rendkívül fontos, hogy megfeleljenek bizonyos szabványoknak, valamint a biztonságod érdekében azoknak az előírásoknak is, amiket az FDA-hoz hasonló szervezetek kötöttek ki. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy mivel is foglalkoznak ezek a szervezetek, mit jelentenek a különféle fogalmak és hogyan vonatkoznak ezek a különböző szőrtelenítési eszközökre.

Mivel foglalkoznak valójában az olyan szervezetek, mint az FDA?

Első körben fontos megérteni, hogy ezek a szervezetek milyen szerepet játszanak abban, hogy a szőrtelenítő készülékek biztonságosak legyenek a vásárló számára.

Az FDA felügyeli a termékek, vegyi anyagok, élelmiszer-adalékanyagok és technológiák rendkívül széles skáláját. Például az FDA-nak engedélyeznie kell és jóvá kell hagynia az új gyógyszereket, orvostechnikai eszközöket, élelmiszer-színezékeket és biológiai anyagokat, mielőtt azokat forgalomba hoznák.

Ezen kívül ezek a szabályozó testületek nemcsak a termékeket, hanem a gyártási folyamatokat és a létesítményeket is felügyelik. Ennek oka a minőség-ellenőrzés és a biztonsági intézkedések biztosítása, amelyeknek köszönhetően megelőzik a fertőzéseket, a hamisítást és minden mást, ami kockázatot jelent a vásárlók számára.

Az „orvostechnikai eszközök” önmagában egy elég tág kategória, ezért az FDA átvizsgálja az egyes eszközöket egy kockázatalapú, többlépcsős módszertan szerint, mely alapján az eszközöket az alábbi három kategória egyikébe sorolja:

 • A 3. osztályba sorolt eszközök rendelkeznek a legnagyobb kockázattal. Ide tartoznak például a szívritmus-szabályozók vagy a beültethető pumpák, mint pl. a mesterséges szívpumpa.
 • A 2. osztályba tartoznak az olyan eszközök, melyek a felhasználók számára mérsékelt kockázatot jelentenek. Ide tartoznak a dializáló gépek, a katéterek és az elektromos kerekesszékek. A villanófényes technológiát alkalmazó gépeket általában ebbe a 2. osztályba sorolják.
 • Az első osztályba sorolt eszközök jelentik a legkisebb kockázatot a felhasználó számára. Olyan termékek tartoznak ide, mint pl. a kötszerek, a mellszívók, valamint a különféle orvosi vizsgálati kellékek, például kesztyűk és nyelvspatulák.

Mivel a szőrtelenítő készülékek a 2. kategóriába tartoznak, ezért rendkívül fontos, hogy megfeleljenek a biztonsági előírásoknak. A gyártók weboldalán vagy a termékek csomagolásán általában feltüntetik, ha ez a megfelelés megtörtént, így könnyedén tájékozódhatsz a szükséges jóváhagyások meglétéről.

Mi a különbség az ‘FDA approved’ és az ‘FDA cleared’ pecsétek között?

Az FDA a 2. osztályban lévő termékek számára általában a ’cleared’ státuszt, míg a 3. osztályban lévő termékek számára általában az ’approved’ státuszt biztosítja. Jelentésben mindkettő a jóváhagyottra utal. Az FDA általában akkor biztosítja a jóváhagyott státuszt a 2. osztályba tartozó termékek számára, ha a termékekről bebizonyosodik, hogy megfelelnek az biztonsági előírásoknak.

Más szavakkal az „approved” általában a nagyobb kockázatú orvostechnikai eszközökre vonatkozik, míg a „cleared” kifejezést gyakrabban használják orvosi vagy esztétikai jellegű fogyasztási cikkek esetén. Emellett vannak olyan termékek, melyek technológia és funkció szempontból elég hasonlóak egy már létező termékhez, ezek az FDA vizsgálatát és jóváhagyását követően az úgynevezett 510(k) mentességet élvezik.

Mit jelent az FDA jóváhagyás a szőrtelenítő készülékek számára?

Az FDA jóváhagyás egyfajta biztosítékot jelent a felhasználó számára, hogy a terméket átvizsgálták és úgy ítélték, hogy használata biztonságos. Tekintettel arra, hogy a szőrtelenítő készülékek közvetlenül érintkeznek a bőrrel, elengedhetetlen, hogy a tervezés során alkalmazott technológia ne legyen semmilyen káros hatással a felhasználóra. Ez magában foglalja az olyan szempontokat, mint az eszköz erőssége, a szőreltávolítási módszer jellege, vagy például a termék fizikai felépítése.

Ha egy szőrtelenítő eszközről nincs egyértelműen kinyilvánítva, hogy az FDA jóváhagyta, érdemes inkább másik készüléket választani, melyet alávetettek a szükséges vizsgálatoknak a biztonság és a hatékonyság biztosítása céljából. Szerencsére az összes Silk’n IPL szőrtelenítő eszköz rendelkezik az FDA jóváhagyásával.

Valójában rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy a Silk’n volt az első olyan vállalat, mely 2008-ban megkapta az FDA által jóváhagyott pecsétet az otthoni villanófényes szőrtelenítő készülékei számára. Azóta a Silk’n tervező mérnökei folyamatosan dolgoznak technológiáinak fejlesztésén és finomításán azzal a céllal, hogy a vásárló még jobb eredményeket érjen el otthonában, költséges klinikai kezelések és időpontegyeztetések nélkül.

Miben különböznek a Silk’n FDA által jóváhagyott készülékei a többitől?

A legnagyobb különbség a Silk’n készülékei és más készülékek közö, a Silk’n által alkalmazott technológiák kombinációjában és jellemzőiben rejlik. A Silk’n Infinity például egy olyan egyedi eszköz, mely kombinálja a bizonyított hatékonyságú IPL technológiát a galván energia hozzáadott előnyeivel. Ezt a galván energiát a készülék tetején lévő elektróda állítja elő, mely stimulálja a kezelt bőrfelületet és tágítja a bőr pórusait.

A bőr további stimulálása és a bőr pórusainak megnyitása lehetővé teszi, hogy a villanófény mélyebben behatoljon a bőrbe, egészen a szőrtüszőig, ezáltal még hatékonyabb szőrtelenítés és hosszan tartó eredmények érhetők el; kevesebb idő alatt, kevesebb kezeléssel. Továbbá a Silk’n Infinity izzóival szinte végtelen számú villanófényt képes kibocsátani: garantált 400.000 villanása több, mint elegendő a tartós szőrtelenítő kezelések teljes élettartamára.

Mi a helyzet a további tanúsítványokkal és bélyegekkel?

Természetesen nem az FDA az egyetlen szabályozó hivatal a világon. Ennek következtében a piacon számtalan olyan termék van, melyek más jóváhagyásokkal és engedélyekkel rendelkeznek. Azonban azt ne feledd, hogy nincs arra garancia, hogy ezen szerkezetek tesztelési folyamata megegyezik vagy egyenértékű az FDA által alkalmazott eljárásokkal.

Ez az oka annak, hogy határozottan javasoljuk, hogy olyan terméket keress, mely az FDA védjegyével van ellátva. Csak így lehetsz biztos benne, hogy elvégezték azokat az alapos és szigorú tesztelési folyamatokat, melyek szükségesek a pecsét megszerzéséhez és garantálják a felhasználók biztonságát.

Biztonságos és hatékony tartós szőrtelenítés a Silk’n-nel

Most, hogy tisztáztuk, mit is jelent egy termék számára az FDA által jóváhagyott pecsét, reméljük, hogy sikerült átláthatóvá tenni, hogy melyek azok a szőrtelenítő készülékek, melyek valóban élen járnak a minőség, a hatékonyság, és az innováció szempontjából.

Ha biztonságról van szó, akkor te a legbiztosabb védelmet érdemled, és a Silk’n gondoskodik a technológiák alapos teszteléséről, szigorú felülvizsgálatáról a legjobb eredmények érdekében.

Válaszd a Silk’n Infinity-t ma és tapasztald meg, hogy milyen könnyű gyorsan és biztonságosan elérni a tartósa sima, szőrmentes bőrt!

A megfelelő technikákat alkalmazva könnyű tartósan simává és szőrmentessé változtatni a bőrt, de mit lehet tenni akkor, ha a bőrön valamilyen sérülés keletkezik? Biztonságos továbbra is ugyanazt a tartós szőrtelenítő módszert alkalmazni, vagy érdemes-e inkább váltani, esetleg teljesen tartózkodni kell a tartós szőrtelenítéstől?

Ezek fontos kérdések, amiket érdemes tisztázni, mielőtt bármilyen lépést tennél, hogy a szőrödet tartósan eltávolítsd. Így biztos lehetsz abban, hogy nem fogod növelni a sérülés mértékét, illetve nem fogsz a bőrödön további sérüléseket okozni. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a bőr leggyakoribb sérüléseit, és ismertetjük a gyógyulási folyamathoz szükséges lépéseket. Ezeken felül megvizsgáljuk a tartós szőrtelenítés leggyakoribb módszereit, és kifejtük, melyiket érdemes elkerülni a bőr sérülésének elkerülése érdekében.

Kezdjük a leggyakoribb bőrsérülések ismertetésével, melyek különböző szőreltávolítási módszereket igényelnek.

Mik a leggyakoribb bőrsérülések?

Az egyik leggyakoribb bőrsérülés, amit talán már mindenki megtapasztalt, az a napégés. Egyértelmű, hogy miért ez a leggyakoribb bőrsérülés-típus:

 • A nap UV sugarai a bőrt már 30 perc alatt megégethetik.
 • A nap erősségét rendkívül könnyű alábecsülni, és ezáltal kihagyni a fényvédőkrém használatát bőrünkön.
 • Sokszor pedig az időt számoljuk el, és több ideig maradunk a napon, mint azt eredetileg terveztük.

Lehet, hogy a napégést nem veszed észre azonnal, de a napozást követő néhány órán belül egyre erősödő intenzitással és diszkomfort-érzéssel fokozatosan megjelennek a napégés tünetei a bőrön. Általában a napozást követő 12-48 órában a legerősebb a napégés okozta fájdalom, a megégett bőr szárazzá válik és elkezd hámlani.

Más típusú bőrsérülés lehet többek között a felületi hámsérülés, a karcolás, vágás, kémiai irritáció, kiütés, allergiás reakció. Mint azt valószínűleg sejted, a szőrtelenítés ezeken a sérült bőrfelületeken nem lenne túl kellemes, éppen ellenkezőleg, akár fájdalommal is járhat. Ennek oka a magasabb érzékenység, mivel a bőr megpróbálja meggyógyítani a sérült felületet. Valójában az olyan szőrtelenítési módszerek, mint pl. a borotválás, gyantázás, epilálás inkább súlyosbítják a sérülés mértékét, és lassítják a gyógyulás folyamatát.

Milyen lépéseket lehet tenni a gyógyulás érdekében?

A gyógyulás érdekében a bőr 4 folyamaton megy keresztül:

 1. Először megnövekszik a véráramlás a sérült területen, melyet a vágási vagy a karcolási sérülések esetében ott lehet a leginkább észrevenni, ahol a vér a levegővel érintkezik. Az intenzívebb véráramlással a véralvadásért felelős vérlemezkék a sérült területre áramolnak, megelőzve a további vérveszteséget.
 2. Ezt követően a sérülés körüli terület megduzzad és begyullad. Ez a gyógyulási folyamat természetes része. A gyulladás a vérlemezkék váladékából jön létre az alvadás során. A gyógyulási folyamat második szakaszában a fehérvérsejtek elárasztják a sérült területet. Ezek a sejtek végzik a baktériumok elleni harcot, valamint megelőzik a fertőzések kialakulását.
 3. A harmadik lépés a bőr regenerálódása az új bőrszövetek által, mely az vérben szállított oxigénnek és a tápanyagoknak köszönhető. A sérült területen egyre több kollagénszövet termelődik, mely segíti az új bőrsejtek kapcsolódását, valamint a károk helyreállítását.
 4. A negyedik szakaszban a bőr új szöveteit a fokozatosan felgyülemlő kollagén- és bőrsejtek építik fel. Végül az új bőrfelület zökkenőmentesen beépül a sérült terület környékén lévő eredeti szövetekbe, mely a legtöbbször teljesen észrevehetetlen.

Súlyosabb sérülések, pl. mély vágások, nagyobb horzsolások, vagy más súlyosabb sérülések esetén a felület gyógyulását követően hegszövet alakulhat ki a területen, mely formában kissé eltér az eredeti bőrszövettől.

Mennyiben tér el a hegszövet a normál bőrfelülettől?

Ha a normál és a hegszövetet összehasonlítjuk, az első dolog, amit látni lehet, hogy a hegszövet általában világosabb árnyalatú, mint a normál bőrszövet. Idővel ez fakulni fog, de néhány heg még évek múlva is látható marad.

Az árnyalatbeli eltérés mellett a hegszövet általában nem olyan sima vagy egyenletes, mint a terület környékén lévő eredeti bőrfelület. Ennek oka, hogy ahogy a heg létrejön, a sebben lévő fehérje kollagéntartalma és rostjai egyenesebb alakban igazodnak egymáshoz. A normál bőr ezeket a rostokat és fehérjéket egy, a kosárfonáshoz nagyon hasonló módon helyezi el, ezért sokkal egységesebbnek és simábbnak tűnik, mint a hegszövet. Ez az oka annak is, hogy a hegszövet kevésbé rugalmas, mint a normál bőr.

Másik különbség a hegszövet és a normál bőrszövet között, hogy mivel a sérült bőrfelületen a szőrtüszők nem termelődnek újra, ott nem nő szőr. Ha a sérülés következtében a szőrtüszők is károsodnak, akkor előfordulhat, hogy a teljes gyógyulást követően sem indul be a szőrnövekedés az adott területen.

Mik azok a szőrtelenítési módszerek, amiket érdemes elkerülni a sérült bőrfelületen?

Bármely „fizikai jellegű” szőreltávolítási módszer, mint pl. a borotválás, a gyantázás, az epilálás rendkívül kényelmetlen lehet a sérült bőrfelületen. Ezen technológiák fizikai jellege további sérülést is okozhat a bőrön, ha az még nem gyógyult be teljesen vagy akár még a gyógyult bőrön is. Mivel a gyógyuló bőrfelület még kevésbé vastag és kemény, mint a normál bőrfelület, könnyebb benne kárt okozni.

Annak ellenére, hogy a lézeres szőrtelenítés nem fizikailag távolítja el a szőrt, a lézer ereje irritálhatja a bőrt, különösen napégés esetén. Emiatt érdemes kerülni ezt a típusú kezelést a sérült területen addig, amíg az teljesen meggyógyult és visszatért az eredeti állapotába.

Mi a legbiztonságosabb módszer a sérült bőfelületen lévő szőr eltávolítására?

Valójában nem létezik biztonságos módszer arra, hogy a sérült bőrfelületről KÖZVETLENÜL eltávolítsuk a szőrt. Minden esetben az a legjobb, ha várunk addig, amíg a bőr teljesen meg nem gyógyul, mielőtt bármilyen szőrtelenítési módszert alkalmaznánk rajta. Habár a Silk’n villanófényes szőrtelenítő készülékeivel a sérült bőrfelület környéki területet biztonságosan lehet kezelni.

villanófényes - Intense Pulsed Light (IPL) készülékek egy kíméletesebb és hatékonyabb módszert kínálnak a tartós szőrtelenítéshez, mint a lézeres szőrtelenítés, ezért biztonságosabb megoldást nyújtanak a sérült bőrfelületet környező terület szőrtelenítésére. Míg a közvetlenül érintett bőrfelület szőrtelenítése előtt mindig meg kell várni, amíg az teljesen meggyógyul, a környező területek szőrtelenítése általában biztonságos. Ha nem vagy biztos benne, hogy a sérült terület környékén lévő bőrfelület kezelhető-e, legjobb, ha egyeztetsz a bőrgyógyászoddal vagy az orvosoddal.

Az olyan IPL készülékek, mint pl. a Silk’n Infinity szélesebb spektrumú fényt bocsátanak ki, mint a lézeres készülékek, ezért szélesebb szőr- és a bőrszín tónusok kezelésére ideálisak, mint a lézerfény. Továbbá a Silk’n Infinity a villanófény technológiát kombinálja a galván energiával az eszköz csúcsán lévő elektródán keresztül. Ez az elektróda a bőrbe szállítja a galván energiát, mellyel stimulálja a területet és megnyitja a bőr pórusait. Ezzel lehetővé teszi, hogy a fényimpulzusok mélyebbre jussanak a szőrtüszőig, és így kevesebb idő alatt jobb eredményeket produkál.

Mennyi idő alatt válik a bőr ismét teljesen egészségessé?

Ez számos tényezőtől függ, mint pl. a sérülés mértéke és súlyossága, a páciens általános egészségi állapota, valamint, hogy milyen kezelési módot alkalmaztak a sérülés helyreállítására. Kisebb vágásoknál, horzsolásoknál, vagy enyhébb napégéseknél körülbelül várhatóan egy hét – 10 nap alatt gyógyul be a seb. Jelentősebb sérüléseknél akár 2 hét is szükséges lehet a teljes gyógyuláshoz.

Abban az esetben, ha olyan bőrsérülést tapasztalsz, ami a vártnál lassabban gyógyul, javasoljuk, hogy sürgősen fordulj orvoshoz a megfelelő kezelés érdekében. Minél gyorsabban kapod meg a megfelelő kezelést a sérülésedre, annál hamarabb térhetsz vissza napi rutinjaidhoz, és annál hamarabb érheted el azt a tartós szőrtelenséget, amit szeretnél.

Hogyan segít az IPL szőrtelenítés, ha a bőrsérülés miatt szüneteltetned kell a szőrtelenítést az adott területen?

Borotválás után körülbelül 12 órával már tapasztalhatsz szőrvisszanövést. Az olyan egyéb szőrtelenítési módszerek, mint pl. a gyantázás, epilálás tovább tartanak, de körülbelül 1 hét múlva ugyanúgy láthatóvá válik a szőr növekedése. Bőrsérülés esetén a biztonságod érdekében napokig vagy akár több hétig szüneteltetned kell a szőrtelenítési kezeléseket.

Az IPL készülékekkel a szőr tartósan távolítható el, és a kezelések között akár 8 hét szünetre is szükség lehet. Ez azt jelenti, hogy amennyiben valamilyen bőrsérülést szenvednél, mint például az égési sérülés vagy a horzsolás, valószínűleg teljesen meg fogsz gyógyulni, mire eljön a következő kezelés időpontja. Ez egy olyan fajta kényelem és nyugtató érzés, amire a legtöbb ember nem is gondol, amikor kiválasztja magának a szőrtelenítő kezelés típusát.

A Silk’n Infinity otthoni tartós szőrtelenítő készülékkel bőrsérülés esetén is folytathatod a megfelelő tartós szőrtelenítő kezeléseket és a kíméletes kezelési folyamat segít, hogy ismét kifogástalannak érezhesd a bőröd.

A legtöbb férfi számára a szőrtelenítés a borotválással kezdődik és azzal is ér véget, és ez számukra teljesen megfelelő. Egy új kutatás, melyben közel 300 nőt kérdeztek, nagyon érdekes statisztikát mutat arról, hogy a nők hol és mennyi szőrt szeretnek látni a férfiakon.

A tanulmány szerint a nők 60%-a a „közepes” mennyiségű mellszőrzetet szereti, 34%-a pedig kifejezetten a szőrtelen mellkasra bukik. A válaszadók csupán 6%-a nyilatkozott úgy, hogy az erős mellszőrzetű férfiakhoz vonzódik. Tehát a nők 94%-a nincs oda az erős testszőrzetért, ezért nyilván sok olyan férfi létezik, akik több időt szeretne fordítani a nyak alatti területek szőrtelenítésére is.

Milyen legyen a szőr a mellkason és a háton?

Az, hogy milyen mértékben szőrteleníted a hátad és a mellkasod, teljes mértékben rajtad múlik, azonban segítség lehet a számodra, ha tisztázzuk a célokat és azok megvalósítási lehetőségeit, hiszen mindez egy jó támpontot adhat neked az induláshoz. Kezdjük a mellkassal!

Vannak olyan férfiak, akik egyszerűen teljesen szőrtelen mellkasra vágynak. Ennek a célnak a megvalósítása meglehetősen egyszerű: kezeld az egész mellkast! Azoknak a férfiaknak, akik szeretnének egy kevés szőrt megtartani a mellkasukon a saját stílusuknak vagy a partnerük igényeinek megfelelően, már más típusú megvalósításokra van szükségük.

Általában három jellemző van, melyet figyelembe kell venned, mielőtt eldöntenéd, hogyan szeretnéd szőrteleníteni a mellkasod. Az első a szőr eloszlása a mellkason és a hason, a második a szőrnövekedés szimmetriája, a harmadik a szőr hossza. Annak érdekében, hogy legyen egy támpontod, amikor nem szeretnél teljes mellkas-szőrtelenítést, egy olyan mellkasszőrzet elérése lesz a cél, amit közepes sűrűségű, mindkét oldalon szimmetrikusnak tűnik, és viszonylag rövid.

A 3 kritérium alapján a legtöbb ember az alábbi példákhoz hasonló szituációkkal fog találkozni:

 • Ha a mellkas szőrzete mérsékelt sűrűségű, és elég szimmetrikusnak tűnik, akkor elég, ha időnként egy elektromos borotvával trimmeled (használd az állítható trimmelő beállításokat) annak érdekében, hogy úgy nézz ki, ahogy szeretnél.
 • Ha a mellkasszőr viszonylag rövid és szintén mérsékelt sűrűségű, de a két oldalon nem egyformán nő, akkor valószínű, hogy el akarod kezdeni a tartós szőrtelenítő kezeléseket a túl sok szőrrel rendelkező oldalon a legjobb eredmények érdekében, melyek tartósak lesznek.
 • Ha a mellkasszőr megfelelő hosszúságú és viszonylag szimmetrikus, viszont sokkal sűrűbb, mint szeretnéd, akkor érdemes fontolóra venni egy teljesebb körű szőrtelenítési kezelést, mely hosszútávú eredményt biztosít.

Mindenkinek kissé más elvárásai vannak a saját megjelenésükre vonatkozóan, de ezeket a példákat útmutatóként felhasználhatod, és a saját igényeidnek megfelelően formálhatod.

A háton lévő szőr esetén a célok általában ugyanazok mindenkinél; általában azt szeretnék, hogy mind eltűnjön és hogy ne is nőjön vissza. Ennek a célnak az érdekében a legjobb megoldás a tartós szőrtelenítő kezelés lehet.

A hagyományos módszerek problémásak a hát- és a mellkasszőr eltávolítása esetén

Miután kitaláltad, milyen módszerrel szeretnéd eltávolítani a szőrt a hátadról és a mellkasodról, akkor itt az ideje megfontolni a lehetőségeket. Valószínű, hogy a jól ismert borotválkozás választása csábító megoldásnak tűnhet ezeken a területeken is, de a legtöbb embert zavarja a gyorsan visszanövő szőr. A borotválkozás eredményének fenntartásához ugyanis gyakran kell a borotvához nyúlni, ráadásul a visszanövő borosta kellemetlen érzéssel járhat és gyakran viszket tőle a bőr.

A gyantázás és az epilálás a borotválkozáshoz viszonyítva hosszabb távú eredményeket biztosít, viszont mivel ezzel a két módszerrel a szőrszálakat kiszakítják a bőrből, kellemetlen, és fájdalmas mellékhatásokkal járhat. Ha láttad Steve Carell híres jelenetét a „40 éves szűz” című filmből, akkor tudod, miről beszélünk. Érdekes tény erről a jelenetről, hogy a nagyon szőrös Carell gyantázása valóban megtörtént, valós reakciókat láthattunk a filmben!

A borotválkozáshoz képest ezek a módszerek hosszabbtávú eredményeket biztosítanak, de amellett, hogy fájdalommal járnak, a hatásosságuk érdekében hagyni kell, hogy a szőr megnőjön. Ez azt jelenti, hogy a szőrnövekedés látható lesz a következő kezelés előtt.

A szőrtelenítési módszerek listáján tovább haladva eljutunk a lézeres és a villanófényes (IPL) szőrtelenítési technikákhoz. A lézeres szőrtelenítés tartós eredményt biztosít, valamint korlátozott bőr- és szőrszín esetén alkalmazható hatékonyan. A lézeres kezelések elég költségesek, és szakemberek végezhetik el őket professzionális klinikákban, melyeken részt venni egy sűrű ütemterv mellett kényelmetlen és nehezen megoldható lehet.

Az IPL szőrtelenítés egy olyan tartós megoldás, mely a lézerhez viszonyítva számos előnnyel jár, mint pl., hogy a kezeléseket te magad is elvégezheted a saját otthonodban, bármikor, amikor számodra alkalmas. Emellett az IPL készülékek a fény szélesebb spektrumát használják, mint a lézer, ami azt jelenti, hogy az IPL szélesebb bőr- és szőrszíntartományban használható hatékonyan.

A villanófényes technológia (IPL) előnyei a hát- és a mellkasszőr eltávolításában

Az IPL készülékek specifikus előnyeinek köszönhetően ez a technológia a legjobb választás azok számára, akik egy egyszerű, fájdalommentes és tartós megoldást keresnek a hát és a mellkas szőrtelenítésére, irritáció és kellemetlen mellékhatások nélkül.

Az IPL készülékekkel nagyfokú pontossággal lehet kezelni a test bizonyos területeit, lehetővé téve számodra a szőrnövekedés szabályozását a saját igényeidnek megfelelő kinézet megvalósítása érdekében. Ha szeretnél minden szőrtől megszabadulni, semmi akadálya. Ha szeretnéd ritkítani a szőrt a testeden, miközben bizonyos területen azért szeretnéd meghagyni a növekedést, azt is megteheted.

Ha nem vagy biztos abban, hogy pontosan mennyi szőrt szeretnél eltávolítani, akkor az IPL készülékekkel fokozatosan haladhatsz, egyre kevesebb szőrt meghagyva a testeden a kívánt eredmény eléréséig. Kezdd a kezeléseket a kevésbé látható területeken és fokozatosan haladj több és több területre addig, amíg el nem éred a szőr számodra megfelelő sűrűségét és az eredmény megfelel annak a kinézetnek, amire a leginkább vágytál.

Érj el fantasztikus eredményeket a szőrtelenítésben a Silk’n Infinity-vel!

A világ IPL készülékei közül a Silk’n Infinity piacvezető. A továbbfejlesztett szőrtelenítési eszköz kombinálja az IPL technológiát és a galvánenergiát a gyorsabb hatékonyságért, a még jobb eredményekért, valamint a valaha volt legkényelmesebb tartós szőrtelenítésért. Az Infinity villanófénnyel célozza meg a szőrt, mely a bőr mélyén, a szőrtüszőben hőenergiává alakul át. A hő ezt követően a szőrnövekedésért felelős környező sejtekre gyakorol hatást, így gátolja a szőrnövekedést és hosszú távú eredményeket biztosít.

Emellett az Infinity végén lévő elektródán keresztül a bőrbe szállított galvánenergia stimulálja a bőrt és megnyitja a pórusait, melynek köszönhetően a villanófény a bőr mélyebb rétegeibe jut le, és jóval hatékonyabban éri el a szőrtüszőt. Az Infinity kevesebb idő alatt biztosít jobb szőrtelenítési eredményeket. Ráadásul az Infinity modelltől függően 400.000 vagy 500.000 villanással rendelkezik, mely egy teljes élettartamra elég anélkül, hogy szükség lenne a fej cseréjére.

Érj el ideális megjelenést a Silk’n Infinity-vel!

Miért kellene elviselned a borotva vagy a gyantázás kényelmetlen mellékhatásait, amikor egyszerűbb módja is van annak, hogy elérd a vágyott megjelenést?

A Silk’n IPL szőrtelenítési technológiájával akár teljesen eltávolíthatod a szőrt a hátadról és a mellkasodról, vagy pontosan úgy alakíthatod, hogy a számodra legideálisabb megjelenést biztosítsa.

A választás a Tiéd!