6 súlyos hiba, amit elkövethetsz szőrtelenítőgép vásárlásakor | Silk'n

Üres

Összesen: 0 Ft

6 súlyos hiba, amit elkövethetsz szőrtelenítőgép vásárlásakor

Tartós szőrtelenítő gép vásárlása előtt érdemes körülnézni a piacon, hogy milyen technológiák és milyen lehetőségek közül lehet választani annak érdekében, hogy a saját igényeidnek legmefelelőbb készülékhez juthass hozzá és a lehető legjobb eredményeket érd el. Van 6 súlyos hiba, amit körültekintés nélkül szinte mindenki elkövet, azonban ezek könnyen elkerülhetők. Összeszedtük Neked egy csokorba ezt a 6 hibát, hogy hosszadalmas kutakodás helyett, egyetlen weboldal és párperces olvasás segítségével gyorsan a birtokodba jussanak a szükséges információk és meg tudd hozni a számodra ideális döntést. 

1. hiba

Olyan gépet veszel, amiben kevés villanásszám van

Kétféle tartós szőrtelenítő gép típus létezik

  • a gép kezelőfeje cserélhető, így a villanások elhasználása után, amennyiben létezik hozzá csere alkatrész, pótolni lehet azokat
  • a gép kezelőfeje nem cserélhető, így a gép a gyárilag elhelyezett villanásszámoknál többet nem képes villantani

Bár az első megoldás vonzónak tűnhet a csere lehetősége miatt, sok esetben a második alternatíva kényelmesebb megoldást nyújt, hiszen nem kell folyamatosan új fejet vásárolni a géphez és bíbelődni annak cseréjével, és jellemzően a nem cserélhető fejjel rendelkező gépek nagyságrendekkel nagyobb villanásszámot tudnak. Érdemes végiggondolni, hogy mely területeket szertnéd kezelni, és ezután kiválasztani, hogy a Te igényeidnek melyik a legmegfelelőbb villantásszámmal rendelkező készülék.

De honnan tudhatod, hogy mi az igényed?

Ezt nagyon könnyű kiszámolni, azonban nem szabad teljes mértékben erre alapozni. A jobb szőrtelenítő gépek évekre biztosítanak tartós szőrtelenséget, ebben az időszakban maximum néhány fenntartó kezelésre lehet szükséged. Maga a kezeléssorozat fél-1 évig tart és a teljes test szőrtelenítésére körülbelül 10.000 villanást igényel. Ezt a számot nem szabad azonban készpénznek venned, hiszen az erősebb vagy sűrűbb szőr, vagy az egyéni adottságok, például a test mérete befolyásolhatják, sok esetben jócskán megnövelhetik ezt az értéket. Általánosságban mégis jó támpontot adhat Neked. E két adat segíthet kiszámolni, hogy mi az a minimum szám, amire biztosan szükséged lesz.

Így számolj: Egy személy számára egy teljes test (arc, hónalj, láb, bikini vonal)  tartós szőrtelenítésére a fél éves időtartamra 10.000 villanás elegendő.

Azt javasoljuk, 100.000-nél kevesebb villanásszámmal rendelkező gépet ne vásárolj, még akkor sem, ha nincs szükséged ennyi villanásra. Ennek az az oka, hogy a párezer villanással rendelkező gépeknél a villanások leadásáért felelős rész (kondenzátor) gyorsan veszít az erejéből, és egy idő után már csak gyengébb villanásokat tud leadni, így hatékonysága is csökkenni fog, vagy egyáltalán nem lesz érzékelhető.

2. hiba

A gép valójában nem is otthoni használatra való

A legtöbb otthoni használatú gépnél egy alapvető funkció van, ami nélkül rendkívül veszélyessé válhat az adott gép használata. A bőnszenzorról van szó, mely gondoskodik a szem védelméről. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a gép nem tud villantani, ha nem érzékeli, hogy a kezelőfelület éppen érintkezik a bőrrel. Ezért nincs szükség védőszemüveg használatára a kezelések alatt.

felkiáltójel Ha egy készüléknél fel van tüntetve bőrszenzor és védőszemüveg is, akkor kezdj el gyanakodni, hogy  a gépben vagy nincs bőrszenzor, vagy nem ér semmit. Ha a készülék ugyanis a bőrrel érintkezik, akkor a villanások nem lehetnek károsak a szemre.


 


Silk'n Infinity bőrszenzor

Más biztonsági elem is létezik, amely azonban egyes gépekbe nincs beépítve. Ilyen pl. a bőrszín-érzékelő szenzor, ami megakadályozza, hogy bőröd megégjen a kezelés alatt, hiszen csak a megfelelő fokozaton való használatot teszi lehetővé, egyéb esetben blokkolja a gép működését. A legtöbb esetben a bőrszín-érzékelő szenzor a bőrszenzorral egybeépített, de olyan gépek is léteznek, amelyekbe nincs automatikusan beleépítve a bőrszín-érzékelő szenzor, viszont külön kapható (vagy vásárolható) hozzá egy bőrszín tesztelő eszköz, ami megmutatja az adott területen a bőrtónusodat. Viszont ebben az esetben, ha a tartós szőrtelenítő gépet a bőrszínedhez képest mégis túl magas fokozaton használod (ami bárkivel előrordulhat), akkor ugyanúgy meg tud égni a bőröd, mintha nem lenne a gépben egyáltalán bőrszín-érzékelő szenzor.

kérdőjel A legjobb, ha olyan gépet veszel, amiben van bőrszín-érzékelő szenzor, hiszen a gép doboza vagy használati utasítása alapján könnyedén meg tudod állapítani, hogy a bőr-, illetve a hajszíned alapján milyen fokozatot kell használnod a legjobb eredményért, de ha mégis mellé nyomnál, a bőrszín-érzékelő szenzor megvédi a bőrödet az égési sérülésektől.


Milyen technológia biztonságos otthon?

Lézeres technológiával működő otthoni gépen gondolkodsz? Felejtsd el! A lézert csak profi szakemberek használhatják, akik megfelelő szakképzésen vettek részt. Az IPL technológiát választanád? Ez esetben már jó úton haladsz, hiszen sok IPL (Intense Pulsed Light) gép használható az otthon kényelmében, de ezek esetén is lényeges szempont, hogy ne működjenek magas energiatartományban és rendelkezzenek a fent említett biztonsági funkciókkal. Amennyiben van, akkor nyugodtan használd az IPL gépet! A HPL technológia szimpatikus? A HPL (Home Pulse Light) gyakorlatilag ugyanolyan elven működik, mint az IPL, csak ez esetben - ahogy a nevéből is kivehető - kifejezetten otthoni használatra lett kifejlesztve az adott gép, és ott teljesen biztonságos (biztosan nem működik túl nagy energiasűrűségen és minden szükséges biztonsági funkció megvan benne).

3. hiba

Téves információk alapján bevállalod a fájdalmat

Három alapvető megállapítás van, amiben teljesen biztos lehetsz.

Tehát akár lézeres, akár villanófényes technológiát választasz, biztos, hogy elérheted a tartós szőrtelenséget, ám nem mindegy, milyen áron. Vannak, akik jobban bírják a fájdalmat, ők játhatnak lézeres kezelésekre is, azonban a szőrszálak környezetében lévő szövetek ebben esetben is felhevülnek, ami nem tesz jót. A lézer esetében a fény 1 cm mélységig behatol a bőr alá (az IPL/HPL 5 mm-es mélységével ellentétben), a hő pedig a környező szöveteket is eléri. Ezzel szemben az IPL/HPL villanófényes szőrtelenítésnél a hőt kizárólag a szőr nyeli el, így nem is fájdalmas. Ez a különbség az oka annak is, hogy a lézeres technológiával működő gépekhez hűsítő gélt szoktak adni, hogy utólag megnyugtasd a bőröd. Tehát, ha hűsítő gélt látsz a tartozékok listájában, azonnal jusson eszedbe a fájdalom szó.

Hűsítő gél egyenlő a fájdalommal

4. hiba

A kezelendő testrészekhez nem megfelelő fejmérettel rendelkező gépet veszel

Midenekelőtt azt kell eldöntened, hogy milyen testrészeken szeretnéd használni a szőrtelenítő gépet, vagy mi lehet az a testrész, amit esetleg a jövőben mégis kezelni szeretnél. Ha az arcod miatt veszel szőrtelenítő gépet, akkor elég egy kis, akár 2 cm2-es kezelőfejjel rendelkező gépet venned, hiszen ezzel elég precízen lehet haladni kis területen is. Viszont ezt csak akkor válaszd, ha biztos vagy benne, hogy más, nagyobb területen (pl. láb, kar) nem fogod használni.

Ha viszont látsz egy kis esélyt is arra, hogy más területen is használnád a készüléket, akkor két választási lehetőséged van:

  • Olyan gépet veszel, aminek két feje van – egy kisebb és egy nagyobb – és ezt a két fejet cserélgeted, attól függően, hogy mikor melyik területet kezeled. Ez a megoldás viszont kockázatos lehet, mivel a cserélhető fejes modellek általában kis villanásszámmal rendelkeznek, így sok esetben gyorsan elfogy belőlük a villanás. Amennyiben elfogyna a villanás a készülékből, nem lehet tudni, hogy a későbbiek során lehet-e hozzá pótalkatrészt, villanófejet kapni, vagy dobhatod ki, miután kifogyott belőle az összes villanás.
  • Olyan gépet veszel, aminek közepes méretű (se nem kicsi, se nem nagy) kezelőfeje van, ami alkalmazható a kisebb és a nagyobb területeken is (ideális lehet a 3 cm2 méret), így nem kell folyamatosan fejet cserélni; viszont ez esetben ügyelned kell arra is, hogy a gép valóban gyors legyen, hogy a nagyobb területeken is gyorsan lehessen haladni a 3 cm2-es fejjel. A gép gyorsasága azt jelenti, hogy milyen sűrűn tudja leadni a villanásokat, hány másodpercet vagy tizedmásodpercet kell várni két villanás közt, míg újra feltöltődik a lámpa.

kérdőjel Tehát a következők között kell döntened:

  • kisebb vagy nagyobb területeken is szeretnéd használni a gépet
  • egyedül vagy többen is fogjátok használni
  • cserélhető fejre vagy fix villanásszámra van szükséged
  • két különböző méretű fejre vagy egy közepes/optimális méretű fejre van szükséged

5. hiba

Túl nagy kockázatot vállalsz

Sokan bizalmatlanok a tartós szőrtelenítő technikákkal, főleg a villanófényes tartós szőrtelenítéssel, hiszen ez még egy viszonylag új technológia, amit még nem ismertünk ki teljesen. Ezért néhány szőrtelenítőgéppel foglalkozó cég 3 év garanciát vállal a készülékeire, ezzel biztosítva a vevőiket arról, hogy a termék, amit forgalmaznak hatásos és működik. Az ilyen ajánlattal szolgáló cégek esetében biztos lehetsz benne, hogy Te csak nyerhetsz és nem kell kockázatot vállalnod.

Silk'n IPL - HPL tartós villanófnyes szőrtelenítő gépek működése

 

 

6. hiba

Bőrszínedhez nem megfelelő gépet veszel      

A marketing gépezet igyekszik elhitetni a gyanútlan felhasználóval, hogy létezik végleges szőrtelenítés, és hogy szőke vagy ősz hajon is ugyanolyan hatásfokkal fog működni a tartós szőrtelenítő gép, mint sötét hajszín esetén. De ez sajnos nem igaz!

felkiáltójel Nem minden tartós szőrtelenítő gép használható szőke, ősz vagy vörös hajon, illetve sötétebb bőrtónus esetén. De léteznek olyan gépek, amelyek alkalmazhatóak az ilyen szőrtípus tartós eltávolítására, de az "egyszerű" lézeres, IPL és HPL technológia segítségével nem lehet tökéletes eredményt elérni.


A villanófény a szőr melanin tartalmában nyelődik el (a sötét pigmentekben), és ezek a sötét pigmentek vezetik le a villanófényt a szőrtüszőhöz, ahol az hővé alakulva kiégeti az adott szőrszálat. Ezért minél világosabb a bőr és minél sötétebb a szőr, annál hatékonyabb eredmény lehet elérni. 

Ha szőke, ősz vagy vörös a hajszíned és/vagy sötétebb a bőröd, akkor se keseredj el! Egy új módszer (eHPL) segítségével a bőr pórusait ki lehet tágítani és ezzel elérni, hogy az optikai energia mélyen behatoljon a szőrtüszőbe. Ezzel a módszerrel a villanófény optimálisan jut el a szőrtüszőhöz, így sokkal hatékonyabban válik lehetővé a nemkívánatos szőrnövekedés megállítására, így akár világos hajszínen és a legsötétebb bőrtónusokon is alkalmazható ez a technológia!

A fenti 6 tippünket betartva olyan gépet tudsz magadnak választani, ami biztosan neked való, ami valóban hatékony a számodra. És ez, mint tudjuk, nem mellékes szempont, hiszen nem éppen kis összegről beszélünk; még akkor sem, ha a kozmetikai szalonok vagy orvosi központok áraihoz mérten jóval kedvezőbb árról van szó.

Sok sikert kívánunk Neked a megfelelő gép kiválasztásához és alkalmazásához, ha további kérdésed lenne, nyugodtan keresd a Silk'n tartós szőrtelenítéssel foglalkozó szakértőit az info [at] silkn.hu e-mail címen!